Viszket és piros? Megvakarni tilos!

A téli időszakban bőrünk fokozottabban ki van téve a környezet viszontagságainak: fagyos hideg, jeges szél, száraz levegő – ezek a leggyakoribb tényezők, amelyek veszélyt jelentenek az egészséges bőr számára.

A fűtött helyiségek, illetve az ilyenkor használatos párásító berendezések, továbbá a hőkülönbség miatt a falakon felbukkanó penész pedig akár allergiás ekcémát is okozhatnak azoknál, akik erre fogékonyak. Ezt nevezzük atópiás dermatitisznek, mely az ekcéma leggyakoribb változata.

Az időjárás viszontagságai csak tovább erősítik a bőr szárazságából fakadó kellemetlen tüneteket, amelyeket a legjobb miharabb orvosolni, mielőtt még az ekcéma rosszabbra fordulna a vakarózás következtében. Ha az ekcéma megjelenik, a bőr kipirosodik és viszket, majd hámlás, illetve sok apró seb jelenik meg rajta, amennyiben a hólyagokat elvakarjuk.

Főleg a gyerekeknél – ahol nagyobb az allergiás ekcéma kialakulásának veszélye – nagyon fontos már az ekcéma korai szakaszában a viszkető, égő érzés enyhítése, hiszen ők sokkal nehezebben tudják fegyelmezni magukat erős bőrviszketés esetén.

A téli hónapokban az ekcéma tüneteire is jó megoldást jelenthet a SupraDerm gél. Tiszta, áttetsző, így vékony rétegben, könnyen felvihető az érintett bőrfelületre, emiatt pedig gyorsan felszívódik, és hatékonyan képes enyhíteni a bőr különböző eredetű viszketését. Naponta többször is alkalmazhatjuk, persze csak akkor, ha a kezelőorvos másképp nem rendeli.

SupraDerm 10 mg/g gél

A SupraDerm gél hatékonyan enyhíti a napfény okozta bőrgyulladást, első fokú égést, rovarcsípést, különböző okok miatt jelentkező bőrviszketést.